2012. május 3., csütörtök

Itt is elégedett vendég járt: Gerendás Vendégház - Egerszalók

Jó érzéssel tölt el, hogy egyre többen találjátok hasznosnak a mosolyhely küldetését. Így gondolta Anita is, aki újabb ajánlást juttatott el nekem a Facebook-on keresztül.
Anita Egerszalókon járt, a Gerendás vendégházban, ahol számtalan kellemes élménnyel gazdagodott. Egerszalók Budapesttől nagyjából másfél óra autóval, mindössze 120 km. 


A ház két részből áll, egy régi, de felújított parasztházból és egy hozzá épített új épületből.
A felújított parasztház belső kialakítása gerendás, így aki szereti az igazán régi kor emlékeit, máris egy jó érzéssel eltöltő kellemes élményt és hangulatot kap ajándékba.
A ház első részében 2 pótágyazható szoba kapott helyet, fürdőszoba és egy teljesen felszerelt, különleges hangulatú konyha is.



A hangulatot csak fokozza, hogy a ház berendezése korhű parasztbútor, melyet természetesen a tulajdonosok felújítottak.
A másik, új részben 3 szoba, 1 nappali van rusztikus bútorokkal berendezve, és egy úgynevezett gyerekkuckó, ahol a gyerekek önfeledten játszhatnak.


 Kisgyermekes családoknak kifejezetten jó választás, hiszen a kert kialakítása főleg a gyerekekről szól. Hatalmas terek, melyeket harsogóan zöld fű borít, igazán jókat tudnak szaladgálni és hintázni, míg a felnőttek - vagy akár a már a nagyobbacska gyerekek is - lengőtekéznek és szalonnát sütnek.





Amellett, hogy láthatóan nagyon igényes az egész, kisbabával érkező családoknak sem kell az egész berendezést bepakolni az autóba otthon, hiszen kiságy, járóka, etetőszék és babakád is biztosított a házban.
Akik kedvelik a gasztronómiát - márpedig ki nem kedveli? - azok kemencés ételeket fogyaszthatnak és borkóstoláson is lehetőségük van részt venni.
A környék legnagyobb látványossága a hőforrás, amiben ugyan mára már valaki meglátta az üzleti lehetőséget, de természeti kincsként mai napig nem mindennapi. Annak idején, jó 15 évvel ezelőtt jártunk oda nagyon sokat, akkor még fel lehetett menni a hegyre és az ott, saját kezűleg kialakított "mészkő medencéinkben" fürdőztünk és talán egyetlen palacsintás lakókocsi volt, ahol kiemelkedően finom palacsintát lehetett kapni. Aki mostanában járt arra, tudja, hogy mit tett vele a technika és egy jómódú befektető...
Mindenkinek jó szívvel ajánlom én is ezt a házat, mert bár nem jártam ott, nem ez volt az egyetlen pozitív visszajelzés az ott járt vendégek köréből.

Továbbra is szeretettel várom azon vendégházak neveit - és egy kis élményt is róla - , ahol jól éreztétek magatokat és úgy érzitek, hogy helye lehet a legjobbak, a mosolyhelyek között.